Ударити неистомишљеника – није демократски, али је…

ПРЕ СВЕГА: Мртав Угао осуђује било какву врсту физичког напада на неког, било да је обичан пролазник или политички активиста (бот). Физичко насиље је један срамотан чин, у овом случају још огавније је то што је нападнута женска особа.

У Вучићевој Србији (евидентно) влада закон јачег. Људи себи дозвољавају да физички насрну на политичког неистомишљеника и да га том приликом добрано повреде.

То баш изгледа некако вучићевски, напредно радикалски.

Једна заиста шокантна вест је малочас дошла до мене:

insajder

insajder.net

“Забринути грађанин“ који је песницом набоо активисткињу Вука Јеремића у главу док је делила летке у центру Ниша нема за шта да брине. Органи који су у џепу владајуће странке неће бити груби према њему, док ће га владајућа странка вероватно славити као хероја који је напао њиховог политичког противника.

Елем, шта би могли бити разлози напада “забринутог грађанина“ (бота) на активисткињу (бота)? Ја претпостављам два разлога:

“Мржња према жутима“

Овај “забринути грађанин“ је ударио активисткињу Вука Јеремића јер она промовише “жутог лопова“ који би опет да зајаше Србију и да краде паре из мукотрпно сачуваног буџета. Плус, жели да врати мафију у институција, а СНС се толико дуго бори против тога. То је овом грађанину изазвало душевни бол преко ког није могао да пређе.

Ботовска љубомора

Претпоставимо да је “забринути грађанин“ само још један од многих ботова. С обзиром да сам негде прочитао да су Јеремићеви ботови плаћени 3.700 динара дневно, не би било чудно да је овај напада био излив ботовске љубоморе, јер су Вучићеви ботови плаћени 1.500-2.000 и сендвич. Љубомора на конкурентске услове је поприлично валидан разлог.

Још једна занимљивост везана за овај напад: убрзо по нападу у Нишу, десио се сличан у Београду, само што су улоге биле обрнуте. Јеремићев тим је напао Вучићеве активисте (ботове). Не верујем у Јеремића, али сам прилично сигуран да се он не би спуштао на тај ниво. Ипак никада није био радикал, нема у себи тај ген.

Шалу на страну, узимајући у обзир да је Саши Јанковићу забрањен уредно пријављен скуп у Савамали, и да је неки пандур улетео у просторије Вука Јеремића у Нишу и бесправно легитимисао присутне јасно је да ова власт не преза ни од чега у овој кампањи и да постоји реалан страх од других кандидата.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s