Тајлер Дерден – декаденција света кроз друштвене мреже

Упозорење: Ако читаш овај текст онда га схвати као упозорење. Свака секунда проведена на друштвеним мрежама је бесповратно бачена узалуд. Немаш неке паметније ствари да радиш? Да ли заиста нема бољег начина да потрошиш бесповратне тренутке или си заиста фасциниран лажном моћи коју ти друштвене мреже дају? Да ли лајкујеш шта ти заједница каже да лајкујеш?!
Изађи из собе! Доста је било сувишног и бескорисног времена проведеног на Интернету! Откачи се од компјутера. Покажи себи да си жив, покажи да те друштвене мреже не поседују! Ако не преузмеш контролу над реалним светом постајеш само програмерски код на мрежи. Пази шта сам ти рекао. Упозорен си.

Ти ниси твој профил на Фејсбуку. Ниси ни паметна мисао на Твитеру. Ниси шљаштећа и филтрирана верзија себе на Инстаграму. Твоја радна способност се не огледа у великом списку достигнућа на ЛинкдИну. Ти си оно што остане када ти искључе интернет јер ниси платио рачун.
Ако случајно изгубиш своје налоге, нећеш бити слободан. Осетићеш притисак јер ниси део сјајних “заједница“.

Сви сте ухваћени у вртлог друштвених мрежа. И стари и млади. И богати и сиромашни. И власт и слуге. Сви сте само кодови на неким серверима у Калифорнији.

Сећаш ли се када си излазио по биртијама и пио јефтино пиво јер се за боље није имало, али је осећај био одличан? Тога више нема. Посећујеш шљаштећа места и пијеш виски помешан са Ред Булом да би се на сликама видело каква си фаца. Ујутру, док качиш своје сјајне слике, глођеш пола хлеба и паштету. Нема везе што ћеш исто јести и сутра и прекосутра. Имаш 238 лајкова на Фејсу, а од тога се ових дана живи.

led

Деструктивни нагон који сам се трудио да створим код свих вас није нестао, већ много горе. Револуције и анархију пренели сте с улица на друштвене мреже. Надате се да ће лајкови, ритвитови и фејвови да покрену талас промена. Неће. Напустићеш свој компјутер и собицу и вратићеш се у реалност где си само једна од многих готово истих јединки.

egypt-twitter-facebook-revolution

 Чак сте и веру интегрисали у друштвене мреже. Мислите да сте бољи верници јер лајкујете слике светаца и манастира. Да вам откријем једну тајну: Бог не улази свако вече на Фејсбук и гледа ко је лајковао и делио такве слике. Бог не опрашта грехе ако си кликнуо лајк. На погрешном месту тражите опрост.

boga

Нововерци! Нововерци everywhere!

Подели ту слику да и ја схватим фору.
Нисам скапирао, може поново?
И даље не капирам.
Аха аха, разумем! У ствари, ипак не.
‘ајде опет.

Ако избије нека нова пандемија назваћу је “Друштвена мрежа“ јер ће се том брзином проширити кроз човечанство.

Постали сте виртуелни конзуматори. Конзуматори лоших фора, глупих слика и лаке “забаве“.

a4cb5993202e4caef55c849a188ed5b4

:бљуц:

Ви сте генерација коју је створио Интернет. Мислите ли да ће још интернет сајтова и друштвених мрежа да вам помогну?

То није твој живот. То је вештачка слика тебе. То је твој идеални свет у ком си ти самопрозвани краљ. Једна иглица реалности је довољна да пробуши твој мехур самопоуздања који си изградио у свету друштвених мрежа. Пуф! The end.

То је твој живот, и пролази са сваком новом објавом.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s