Просвета VS Електропривреда 

Просветари су најавили нови штрајк.

Кажу да морају тако из два разлога:

1. Бедно су плаћени

2. Влада не поштује законе које је сама донела

Што се тиче прве ставке, имају пуно право и пуну подршку.
Заиста је нереално и ненормално да чистачица у ЕПС-у има већу плату од доктора наука који је запослен као наставник у основној или средњој школи.
Генерално, сви који раде у ЕПС-у имају добре и високе плате, па тако и чистачице. Како се то постиже? Па тако што нас поткрадају на рачунима за струју, логично! Дакле, они се уграђују у сваки рачун. После неко провали да плаћа струју нерeално више него што треба. Ови из ЕПС-а кажу: „Е, ми смо се мало забројали, исправићемо!“. Вучић искористи ту фрку да каже како „не може вама нико да наплаћује струју више него што јесте!“. И онда, ти, грађанине, мораш да идеш у ЕПС, да стојиш у километарском реду ако имаш живаца и времена да би ти они исправили своју грешку! Ако нећеш да стојиш у реду онда ћеш да платиш оригинални (високи, лажни) рачун.  Мисија успешна. Паре у њиховом џепу.

Закључисмо да се ЕПС уграђује у рачуне и тако сeби омогућавају лепо попуњење буџета. А просветари то не могу. Нити ће. Просвета је, уз војску и медицину, једна од најважнијих грана јавне службе. А сви су једнако бедно плаћени. Сем ЕПС-а. ЕПС је сан сваког Србина.

Друга ставка. Како просветари кажу други разлог штрајка је Владино непоштовање закона које је сама донела. Још један одличан разлог за протест. Силеџијска власт заслужује контра-силу. Када већ другачије не може. Имам утисак да се ова власт жестоко плаши народа, јер не схватају колики је то број људи против њих. Они виде само статистичке бројке и понеки ружан коментар на друштвеним мрежама.
У реалности, тај број је заиста велики. Зато тврдим да се плаше било каквог протеста који ви могао да подстакне неку већу побуну. А то је можда овај. Замислите да се просветарима прикључе обесправљени војници, полицијски синдикат, медицинари, они који годинама чекају на бироу. Када већ нема добрих услова, можда их и сами створе?

Обичан човек може да закључи да у ЕПС-у раде само доктори наука, с обзиром колико их плаћамо. Сем у делу за обрачунавање рачуна. Тамо су изгледа сви морони. Или нису?

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s