Ђеврек сте нам појели, остала само рупа

Буџет је једна од најтежих ствари у овој земљи. Не новчано, наравно, већ психички.
Буџетске расправе у Парламенту једне су од најжешћих које се јављају на годишњем нивоу.

Не знам да ли сте видели податак, али нови буџет има 1300 страница. Фонт 8, књижурина дебља од “Историје уметности“. Сад се јавља она Премијерова изјава како ће да поцепа нови буџет на пола јер није задовољан. Како планира да га среди, циркуларом?

На страну редовно лудило, криза нашег парламентаризма огледа се у томе што је опозиционим посланицима дато 40 сати да буџет прочитају, анализирају, саставе амандмане и припреме се за скупштинску расправу. Без обзира које нам странке чине опозицију, то свакако није фер. Самовоља странке на власти је брутална.

Знам да сам досадан, али повод данашњег текста је најновија изјава министра финансија Србије Душана Вујовића. Ова изјава има опаког потенцијала да буде изјава године, не само Изјава недеље. Ево изјаве:

Гледајте мало ђеврек, а не само рупу.

Стварно, бре, Срби!? Шта сте запели на рупу само. Гледајте мало и ђеврек. И онако само кукате како нема пара и да сте гладни. Ако већ немате шта да једете онда барем гледајте у тај ђеврек и маштајте како је ваш.

Али, у шта да гледамо када сте нам и тај ђеврек појели? У шта да гледамо када је од ђеврека остала само рупа? Па, и тај министар је као део Лабусове клике ојадио ову државу пре 15 година, па би сада опет.

Него, идеално решење би било да у ту рупу сместите Вучића, и да нас лепо хипнотишете његовим лепим ликом. На тај начин ћемо заборавити и ђеврек  и буџет и све.

Остаће нам само рупа, а у рупи Вучић.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s