Будуће Владе да оснују Министарство за молере

Наш врли Премијер има нову изјаву која озбиљно прети да постане Идиотизам недеље! Шта је то господин театрални сада изговорио? Ово:

“Када ме за десет година смене, неће моћи ни да окрече све фабрике које сам ја отворио!“

Колико проблема створи оваква изјава у глави једног нормалног грађанина? Много.

Вучић и даље живи у свом трипу да је Тито после Тита, да је он једини способан да економију ове земље дигне из мртвих, и ако је то његовим методама буквално немогуће.
Човек који цепа буџет јер је незадовољан предвиђеним приходима и расходима заиста није нека рационална особа којој би требало препустити вођење једне државе, какво год стање у тој држави било.

Али, Премијер себи дозвољава да се идентификује са државом, и, као и много пута до сада, понаша се у маниру “Држава – То сам ЈА!“. Ако он жели да буде државник пре свега, а потом политичар, не сме дозволити да га поједе сопствени его. А то је оно што се управо и дешава.

Вратимо се изворној изјави.

Пре свега, неће нико моћи да окречи те фабрике јер ће оне до тада бити затворене. Видели смо по ком принципу раде страни инвеститори. Дођу, покупе субвенције, износе профит без плаћања пореза, раднике плаћају минимално, и када се повољно пословање заврши они спакују своје кофере и оду. Власт остане да се чешка у фазону “Па куд дадосмо 10.000€ по радном месту“, и тако изнова и изнова.

Adio, Fiat!

Друго, ја капирам да Вучић воли да машта да је ове фабрике саградио он, али мало реалности, молим Вас, господару Вучићу! Те фабрике саграђене су (делимично) парама народа, парама из буџета, а не твојим парама лично! Мада, видели смо да се према тим парама односиш као да су твоје, чим си био способан да ноншалантно даш Сребреници 5 милиона € и 2 милиона $ Клинтон фондацији.
Зар не би било поштено да те фабрике крече они чије су те фабрике у ствари? Докле држава да брине о страним приватницима, побогу!? Сваки дан изводи представе на конференцијама за медије како нема пара, а паре нежално даје страним инвеститорима.

-Вучићу, ‘де су паре?

-Ту су паре, знате, имамо ми паре, имамо много пара, али чувамо, да нам не украду!

И, треће. Сведоци смо шта се јуче десило са женом која ради у “чувеној“ “Јури“. Виолета је (бивша) радница корпорације „Јура“ којој су телефонски уручили отказ и ако се налази на боловању на којем се бори против карцинома дојке, а притом је и самохрана мајка.
Зашто би било која будућа власт кречила фабрике које имају радну етику попут неког гулага или радничког логора? Не, нема ту логике, логика умире на прагу Вучићевих фабрика…

-Вучићу, ‘де су пелене?

-Е, не знам, ништа нисам видео, мајке ми!

Вучићу, колико год ти хтео да будеш Тито, никада нећеш моћи. Тито, какав год злотвор био, је умео да цени радника. Титовој Југославији радник је био светиња. Знао је да капитал ствара радник, а не страни инвеститор.
А ти, наш драги Председниче Владе, мислиш да је једино битно да се фабрике броје у десетинама, а за животе радника не мариш… Не, Вучићу, ниси ти Тито. Радници су Јевреји, а ти си…

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s