Срби моји, селимо се сви у Ћуприју!

Узимајући у обзир колико је ситуација у земљи очајна није ни чудо да се за једно радно место пријави невероватан број људи. И сам сам прошао кроз такву ситуацију када се за једно радно место новинара у једном Интернет медију пријавило 144 особа.

Како каже Премијер, свако радно место је битно, а он свакодневно отвара неке фабрике.

Шта је проблем с тим фабрикама?

Па има неколико ставки. Страним инвеститорима који отварају свој погон у Србији даје се бесплатно земљиште, даје се бесплатан прикључак за струју и воду, ослобођење од пореза за првих годину дана, и, рак рана српске привреде, 10.000€ по једном радном месту, док радници немају право да се организују у синдикате.

Океј, мора тако, Србија је, реално, лоша и ризична земља за улагање. Али чему онда оно лицемерно вређање Динкића што је и сам радио тако?

динкић-вучић.png

Премијер је, док је био опозиција, бацао дрвље и камење на Динкића, а сада ради исто што је и он радио.

Шта ћемо у Ћуприји? Кинеска компанија Еурофибер отворила је у Ћуприји производни погон у који је инвестирано око милион евра и где ће, у почетку, радити 30 радника. А поред тога, Вучић је казао да ће Влада Србије помоћи кинеској компанији да изгради сопствену фабрику где ће запослити 200 радника.

Из тога произилази да ћемо лепо сви да спакујемо потрепштине, шаторе и камп кућице и да станемо у ред за једно од тих 200 планираних радних места. Правац – Ћуприја!

BP_Line2.jpg

Црни хумор? Апсолутно.

Али ако узмемо у обзир тренутну ситуацију – ово је болна реалност.

Питање које остаје отворено је: Колико смо ми грдни када смо постали јефтина радна снага за Кинезе који су широм света познати као најјефтинија радна снага?

Било како било, фабрике редом по Србији ничу и Премијер ради на томе да нас све запосли, а овакви редови ће се формирати пред сваком новом фабриком било ког страног инвеститора који реши да се “скући“ у нашој малој држави.

У то име, мајсторе – удри један камен темељац!

INVESTITOR.png

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s