Похвале…

Премијер и Влада Србије добили су нову похвалу. Ко зна коју по реду.

Шта то значи? Апсолутно ништа.

Знате ли на шта то мене подсећа? Ево објаснићу.

Подсећа ме на дете које иде у школу, и када се врати из школе оно се похвали оцу: “Тата, тата, данас сам добио похвалу из српског и математике!“. Отац му каже: “Па, добро, бре, синко, докле више те похвале сваки дан, а кад дође писмена вежба ти једва двојку извучеш!?“.

Тако ја то схватам.

Вучићев PR иде до те мере да сваку протоколарну реч од било ког светског званичника схвата као личан успех и личну похвалу.

Сетите се само оног америчког “good job“ које је Вучић добио. То је схватио као историјски успех Владе и њега лично, док они који се барем мало разумеју у амерички начин живота знају да Американци то причају онако, протоколарно, народски речено “да не буде без ништа“. Али, авај! То је за Вучића ПОХВАЛА! Па још од Американаца!

Шаради никад краја…

Суочимо се с чињеницама. Ова Влада је неспособна да уради нешто конкретно, али су за козметичке промене и маркетинг прави магови! Али умеју добро да приме похвалу! И Курца… Кад затреба.

И још нешто. Присетите се да је Вучић једном изјавио како је спреман да прихвати сваку критику и сваку казну, он лично, како српски народ не би испаштао. То му није засметало да српски народ окриви за браћу Битићи (легитимне терористе). Такође, без проблема је окривио српски народ за подршку Трампу, јер знате шта, ипак смо ми искомплексирани и “зинат“ смо навијали за Трампа, јер нам је, јелте, Хилари крива што нас је њен муж бомбардовао.

Српски народ је крив, али ће газда Владе да прими казну. Само, никако да видимо на делу то прихватање одговорности за нешто лоше. Видимо само прихватање “похвала“, и то оберучке…

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s