Браћо Срби, ‘де су наши деньги?

Паре. Новац. Лова. Кеш. Све су то синоними за материјално богатство.

У Србији су паре вечити проблем. Нема се. Разумљиво. Ситуација у земљи је изузетно лоша док је животни стандард практично никакав.

Ипак, неки себи дозвољавају да са парама раде шта год хоће, и ако те паре нису њихово власништво. Причам о руском кредиту за обнову железничке инфраструктуре.

О кредиту је било речи 2008. године али је потписан 2013. године. Почели су да га користе врло скоро, и ако је, јелте, потписан још пре три године.

Зорана Михајловић (доказано у више наврата) изузетно не воли Русе. Неки би чак и рекли да је русофоб. Али када су руске паре у питању тих проблема нема. Можда је ипак ствар у томе што су долари, а не рубље:

 Потрошићемо сваки долар руског кредита и не видим никакав разлог да то не учинимо

Зорана Михајловић, 22.07.2016.

Госпођа Михајловић није алергична на руске доларе, нити јој смета њено про-ЕУ опредељење да троши паре које су Руси одобрили.

Сада се као главни проблем јавља то што се паре троше врло споро, не улажу се у пројекат, а рокови се ближе крају. То значи да ће ускоро доћи време када ће руска господа закуцати на наше двери и приупитати: “Браћо Срби, ‘де су наши деньги?“.

Ту на сцену опет ступа госпођа Зорана. За госпођу министарку се јавно зна да је агент страних интереса у српској Влади. Када пукнемо с руским кредитом, нећемо имати финансијских средстава да их вратимо. Тада из најближег грма (посредством агената страних интереса) искачу ММФ или Светска банка који решавају да помогну Србији једним доживотним кредитом са каматном стопом од 25%, али битно је да је злим Русима враћен дуг а ММФ или Светска банка осећају задовољство јер су нам помогни.

Епилог: У дуговима до гуше али је агент страних интереса испунио своју сврху.

Искрено се надам да ћу у овом предвиђању да погрешим. Обистињавање овога што сам написао било би изузетно лоше по нас јер смо се обавезали једним кредитом који пропада ако га не искористимо а да би се тај анулирао мораће да се узме други, који ће нас заробити више него претходни.

Паре су паре, и ако су руске. Политичари и бизнисмени такође. Лихвари не познају границе света и њихова једина религија је новац. Зато апелујем на српску Владу и ресорно министарство да се руски долари искористе што пре и да не пропадну да не би смо после враћали “празан новац“.

Када дугујеш новац – свеједно је коме ћеш дуговати. Као што сам рекао, паре су паре и лихвари су лихвари, небитно да ли су руски, арапски или швајцарски…

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s