Ручно писани програм нове Владе

Рече једном пре неког времена  један човек да у 2016. години и даље воли да пише ручно. Дакле, не на компјутеру, не на писаћој машини него лепо олд скул перо и пергамент и пиши.

Ништа то није чудно, живимо у добу хипстера а и неки од нас стварно воле осећај хемијске оловке која клизи по чистом, равном и новом белом папиру. Разумљиво, зар не?

Све би то било супер и кул да ниси мандатар за састав нове Владе Републике Србије, и њен (сасвим сигурно) будући председник, дакле – премијер. Његов је задатак (ако се не варам) да се побрине за будућност ове земље и одабере компетентне људе који би чинили нову Владу а да за ту Владу напише одговарајући програм. Може ли он то уопште?!

Хвалио се тај будући премијер на конференцији за новинаре поводом коначних изборних резултата како пише програм нове Владе, и то ручно јер не воли компјутерско писање. Пише човек ручно на 600 страница. Његове речи, не моје.

Чим има 600 страница онда, логично,  мора да буде нешто опасно.
Шта би тај програм могао да садржи као основне тачке? Гледајући програм претходне Владе за коју је он такође био мандатар и којом је председавао, може се закључити да ће програм бити 300 празних белих листова папир (обострано штампаних НИ СА ЧИМ), јер претходна Влада ништа конкретно није урадила а није се ни чинило да има икакве циљеве.

Када анализирате све мантре које је поменути изрекао у свом претходном мандату може се претпоставити шта би биле основне тачке тог програма.

Па, да пробам да будем видовит. План и програм нове Владе у десет тачака:

 1. Нова радна места
 2. Уравнотежен буџет и издвајања за субвенције
 3. Повезивање Србије са светом и безалтернативни европски пут
 4. Покретање привреде
 5. Унапређивање образовања младих
 6. Унапређивање квалитета здравства
 7. Правна држава
 8. Систем који служи грађанима
 9. Повећавање безбедности и стабилности у земљи и региону
 10. Борба против корупције и криминала

Звучи фино, зар не? Звучи наравно, али од овога нема ништа. Никад није ни било.

Ово су опште глупости које би написао било који политичар из било које странке, без обзира на идеологију. Флоскуле и фразе од којих се свима диже коса на глави а у желуцу се јављају грчеви који те терају да повратиш све што си појео, ако си уопште и јео нешто… Бедо моја.

Још једном напомињем да ово није прави програм будуће Владе већ моја претпоставка!

Сматрам да се прави програм неће нешто значајно разликовати од моје претпоставке. Можда чак буде идентичан!? А за колико сам га саставио? За 5 минута. Сасвим исте ствари може да напише било који блогер или твитераш, фејсбукер или сатиричар, за исто време, само нашем врлом премијеру треба толико времена да састави програм Владе који ће сасвим сигурно бити идентичан као онај претходни.

Због чега му треба толико времена? Погодили сте, зато што је ручни рад изузетно тежак. Треба исписати 600 страница, самостално, без помоћи Небојше из Београда и осталих слина…  А и тешко је, брате, радити када у животу немаш никаквог радног искуства сем политике…

 

the-end

 

Advertisements

Једно мишљење на „Ручно писани програм нове Владе

 1. Повратни пинг: Нова Влада? М-м, ипак не… – Мртав Угао | Mrtav Ugao

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s