Police state reborn

За почетак погледајте видео са једног бирачког места из Ниша:

Пре свега бих честитао на храбрости контролору из покрета “Доста је било“ који је успео да сними овај видео-клип, и ако је знао да су исти овакви по Крушевцу пребијали активисте других странака.

На видео снимку налазе се младићу у црним униформама/јакнама који су салетали гласаче и питали их за кога су гласали а неке су чак пратили и сликали.

Како јављају Јужне вести, “људи у црном“ су се скупљали око аутомобила марке “Сitroen“ крушевачких таблица. Ова би чињеница могла звучати небитно ако се не узму у обзир две ставке.

1. Кога год занима, на снимку може чути како један од “људи у црном“ има јак крушевачки нагласак и акцентује речи на специфичан начин на који то раде људи из Лазаревог града. Дакле, долазимо до закључка да они и јесу у ствари из Крушевца и да скупљање код аутомобила крушевачких таблица није само пука случајност.

2. Друга ствар је да се главна техника “напредњачких одреда“ садржи у томе да мењају градове, односно, да они који су из Сремске Митровице иду да стражаре у нпр. Краљеву, оно који су из Ужица иду у Ариље, док је овде случај да су они из Крушевца дошли “на дужност“ у Ниш.

У прилог развоју фашизма иду и “београдски фантоми“ односно они који су са маскама рушили по Савамали. Ни мало наивно, довезли су чак и багер. Вучић не ради ништа по питању тога, полиција и комунална полиција се добацују одговорношћу а Мали уопште није ни обавештен ко, шта, када и како. Нико ништа не зна, фол наравно. Цитирао бих Премијера: “Сви бре ћуте, сви се бре плаше!

Спајањем ових “околности“ долазимо до закључка да су СНС војници били на класичној мисији обезбеђивања гласова застрашивањем. Та им техника није страна, штавише враћали су јој се у више наврата од 2012.

Претпостављам да су ове ствари небитне сада када су избори прошли. Али знајте само да диктатор не зна за демократију. Њему не требају избори да би дошао на власт. То доказују “батинашки одреди“. Уколико се народ не повинује њиховој вољи, ту су “активисти“ да им помогну.

Ваља знати да је полицијску државу обавезно одликује насиље. Хитлер је свој “ред и мир“ одржавао SA одредима, док садашња власт има приватне батинашке одреде као и комуналну полицију која је у највећем проценту састављена од страначких кадрова.

И док ми жмуримо и ни за шта нас није брига, неће проћи још дуго до насилних разбијања штрајкова, забране окупљања, проширења овлашћења комуналне полиције и казнених експедиција приватних “батинашких одреда“. Police state reborn.

„Све што је потребно за тријумф зла јесте да добри људи не учине ништа“
Edmund Burke

brutalnost

Advertisements

3 мишљења на „Police state reborn

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s