Не тако Мала афера

Шок!
Нова афера, која по правилу опет обухвата и напредњаке.

Новинари КРИК-а кажу да је градоначелник Београда, Синиша Мали, постао власник 24 апартмана у бугарском летовалишту Свети Никола.

Господин Мали каже да ће им исте станове поклонити ако утврде да је он власник. На сајту КРИК-а може се видети да је све утврђено. Дакле, власник. Када се извршава примопредаја кључева?

Режим опет прибегава генијалном решењу и званична изјава на крају гласи да то није потпис Синише Малог. У ствари, јесте, али није се он потписао него је неко други његовим потписом купио 24 стана.
Звучи ли вам познато? Сигурно. Али ако неко не зна нека слика каже својих хиљаду речи:

1234Kaд смо се већ дотакли те теме треба поменути још једну изјаву А.В. У време када је буктала афера са ‘лажном’ личном картом и ‘још лажнијим’ фирмама, премијер је рекао да ће он поднети оставку ако се докаже да је то што се догађа одговорност његовог брата Андреја.
Доказало се. И шта се десило?

Једно велико НИШТА.
Та афера, као и многе пре и после ње, се издувала, јавност је на то заборавила док се име Андреја Вучића помиње само у контексту ‘јадничка’ ког је претукла Жандармерија јер је случајно залутао на полицијски кордон док је ишао на недељни ручак.

А сада, вратимо се на тему. Вучић, стајући у одбрану свог Малог каже да јавност не зна и не разуме шта су ‘бизнис’ и ‘консултантске услуге’. Дакле, да утврдимо:
За Вучића је његов кадар ‘бизнисмен’ док су сви остали који се налазе у истој позицији ‘тајкуни’ и ‘криминалци’. 

Шта је даљи ток догађаја?
Фејсбуком се проширио снимак са сајта Истиномер на ком се види како функционери комуналне полиције отимају фотоапарате и телефоне новинарима КРИК-а и бришу датотеке. Овај снимак показује више ствари.

Прва: Комунална полиција служи као лично обезбеђење градоначелника Београда. Гориле које се финансирају из џепа пореских обвезника да штите политиканте који раде искључиво у свом интересу. Комунална полиција је ‘институција’ која је оформљена ради ухлебљења свих партијских војника којима је обећано радно место. Због свега тога заслужује да буде укинута.

prebijanje

Фото:novinar.de

Друго: Синиша Мали се плаши новинара, посебно новинара КРИК-а. А тај страх је врло реалан јер су исти ти новинари открили аферу #24стана а сад би још и да запиткују нешто поводом тога, опет?! Удри милицијо (комунална)!

Треће: Ово је класичан пример цензуре. Вршење опресије над медијским радницима представља одраз кукавичлука и страха од истине. А истина је, у случају политичара, откривање и доказивење неке афере у којима су они умешани до лактова. Зато је најлакше прибећи батинашким методама и ућуткати ‘досадне новинаре’.
Ипак, постоје и они на које не пале отимање фотоапарата и претње које укључују ломљење руку и ногу и проналажење у јарку.

Дакле, шта смо из овога закључили?

На челу града Београда је један јако успешан ‘бизнисмен’ који поред све своје имовине поседује и 24 апартмана у Бугарској. Врх комуналне полиције служи му као лично обезбеђење. На новинаре се гледа као на злочинце а не као на чуваре демократије.
Све супротно од онога како треба да буде.

Србија – земља чуда.

За крај, једна сличица као илустрација способности комуналне полиције…

komunalci slepci

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s