Спаси Боже све нас

Пре пар дана по Интернету је почела да кружи фотографија направљена у Нишу. На фотографији се налази младић који пружа подршку премијеру на јако занимљив начин. У ствари, начин је релативно стар али је порука оно што је на овој фотографији занимљиво. Најбоље би било да ту фотографију и видите, да вам не објашњавам толико.

1-ценз
Ништа чудно, младић је можда занешен “одлучном борбом“ премијера Вучића да створи бољу Србију. А то је све могао да схвати из гледања Пинка и читања Информера.

Али ваља ово испитати из других углова.

Постоји више начина да се оваква порука тумачи. Можда је он и хтео другачије да је искаже али није смео! Када би сте могли дубље да се загледате у његове очи (а не можете, јер је ово пристојан блог који не вређа људе) видели би сте да он, у ствари, истински треба помоћ.
Протумачимо даље варијације дечковог транспарента.

Кренимо.

2-ценз

“Ја у школу идем и добар сам ђак!“

Овде видимо марљивог студента/ђака који је схватио да је једини излаз из овако лоше ситуације рад, рад, рад, рад и само рад! И схвативши вредност напорног рада и награде која после тога може уследити он је решио да међу младима промовише праве вредности. Свака част, позитиван пример момче!

Идемо даље.

3-ценз

Боже помози!

И ако се фаца не мења од фотографије до фотографије, став се свакако мења! Овде можемо видети да је ово једна изгубљена душа која од Бога тражи помоћ. Видимо како се аргументација дечака мења од прве фотографије где је био жесток поборник реформи до младог човека који се плаши за своју будућност под оваквим државним врхом.
Спаси га Боже, спаси све нас!

И за крај.

4-ценз

Ермигирај!

Када је коначно схватио да у народу влада апатија и да нико не жели нити хоће да мења систем, а он зна колико је уложио у себе и своје образовање, млади момак је решио да напусти своју отаџбину и да емигрира у неку од просперитетних земаља западне Европе. Не баш мудар потез али ко може да га осуђује. Ипак, није он једини. Сваке године нашу земљу напусти око 32.000 високо образованих младих људи који “трбухом за крухом“ траже неки бољи живот. Ужасавајућа статистика.

Шта чинити?

Решење је само једно:
Мењај систем, не отаџбину! 

5-ценз


Напомена: Циљ није вређање и омаловажавање младића са фотографија (цензурисано због тога) већ само хумор и забава.
Напомена2: Оригинална слика преузета са Фб странице “Тарзанија“

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s