Гвоздена завеса или Зашто “Не Орбан“

Европа поново улази у време ограда.
Постављена је гвоздена завеса између Мађарске и Србије, а поменута Мађарска спрема нову, сада на граници са Хрватском.
И све то по наређењу “европског Путина“ званог Виктор Орбан.

Много похвала интернет-ратника последњих месеци иде на рачун тог фамозног Орбана. Како је он затворио канцеларију ММФ-а у Мађарској, а сад не дозвољава мигрантима да уђу у Мађарску, све то у маниру правог домаћина који брине о својој домовини.

Не брините ништа гос’н Орбане, они би само да прођу кроз Мађарску, није им циљ да остану ту, и онако није занимљиво давити се у кулену и гулашу.

10625015_1758160421078262_3798045753976869641_n

Фото: Dnevna doza prosečnog istoričara

И тако, Ангела зове избеглице у Немачку али зец лежи у грму званом Мађарска. Одазвали би се мигранти позиву врло радо али, ето, не могу због чика Орбана да се домогну зелене траве Берлина, Минхена, Хамбурга…
Чист медијски потез… Како?

Орбан добија прилику да још једном домаћински удари шаком о сто и каже “Né мógyé bré!“ а Немачка и Меркел добијају имиџ гостољубиве нације, и ако немају прилику да то и докажу. Такође су избегли и етикету ксенофоба и упоређивање са Трећим рајхом.
И план је успео. Немачка жели да прими мигранте, они до ње не могу да дођу и ето, то је то, шта да се ради.

И сагледајмо сада колико смешно изгледа мађарски суверенитет. Монтирано, као и сваки други сегмент у државама које су под шапом Брисела и САД.

У суштини Орбан је марионета, фигура која треба да покаже како и у ЕУ постоје суверене државе другачијег мишљења, а “његове“ одлуке служе у корист “Четвртог рајха“, како ћу од сада звати европску унију. IV-reichПостоји још једна ствар која иде против српских нет-националиста који подржавају Орбана, а то је да његова партија Fidesz снажно подржава рехабилитацију Миклоша Хортија, мађарског квислинга који је одговоран за истребљење Јевреја и злочине над цивилима.
Ми Срби га најбоље памтимо као одговорног за Новосадску рацију, познату и као Рација у јужној Бачкој када је убијено преко три и по хиљаде Срба, Јевреја и Рома.

Аналогије ради, цео тај поступак рехабилитације могао бих упоредити са хипотетичком рехабилитацијом Анте Павелића или канонизацијом Алојза Степинца.

Дакле, ваља мало промислити и узети све чланове једначине у обзир. Није тај Орбан подигао ограду да брани себе и свој народ, већ бриселске газде.

Виктор Орбан није европски херој.
Виктор Орбан није европски Путин. 

Да закључим:
Сматрам да је Виктор Орбан марионета, истог ранга као Вучић. Потези које вуче не би били легитимни без бриселског амина.
Моје коначно мишљење је да Орбан служи као контратежа либералној ЕУ јер би, ипак, било коректно да се на пољу за игру поред свих икс нађе и неко окс.

За крај, познати цитат Szálai Lamè који ми се уклапа у концепцију.

magyar

Фото: Zabranjena istorija Madjara – János Derety

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s