OXI и ЊЕТ

Последњих недељу дана Србима је враћена вера у пркос и поверење. Два НЕ. Два велика не. Ниједно наше али оба као да јесу, као да су наша најрођенија.

Пркос: ОХI!

oxiМало је рећи да је грчко НЕ! српски народ схватио као свој избор. Можда због тога што је на тај начин враћена вера људима у референдум, глас народа.
Можда због тога што смо у врло сличној ситуацији као Грчка.

Грцамо у дуговима. Као појединци и као држава.

Али грчка одлука показала нам је да и када пропадаш, можеш да пропадаш са стилом.

Пљување у лице лихварско – кредиторским организацијама показало је да још увек постоје суверене државе. Можда Сириза и јесте шарена лажа, кога брига. Сириза је појам који је већи од једне политичке партије. Сириза је поверење. Поверење у једног човека. У једну владу која је решила да задржи оно мало достојанства које је тој земљи остало.

И зато Грчка је рекла НЕ даљем дужничком ропству!

А друго НЕ или боље речено ЊЕТ!

netВратило је веру у пријатељство између руског и српског народа. Али зашто вратило. Мea culpa. Поверење и пријатељство никада нису ни били пољуљани, нити ће моћи да их љуљају неки вучићи, дачићи и њима слични. Дигло нас до неба. Препуне поноса. Нас, обичан народ, који зна да још увек може да се ослони на своју Русију.

Без обрзира да ли постоје некакве скривене намере иза руског потеза, показало се да руски политички кор брине за српски народ. И да је исти тај руски политички кор искрен пријатељ српског народа. Народа, не политичара. Зашто би руски политичари били пријатељи са нашима када их српски политичари гледају као псета, као ниже од себе.

Па побогу, ипак су то Руси а не Швабе, Енглези или Амери.

Али исти ти Руси спасили су наш народ највеће беде. Да генерације иза нас буду осуђиване као геноцидна нација. Мислите да није толико озбиљно? Ево садржаја резолуције сумираног у једну реченицу: “Највећи ратни злочин који се десио у Европи након Другог светског рата“.

То пише у предлогу резолуције која је усаглашена у Европском парламенту. То пише у резолуцији коју су обликовали Енглези и Амери, а садржи чак и прстохват Тонија Блера, Вучићевог пријатеља и саветника. Саветник премијера Србије против државе Србије?!
Можда мааали сукоб интереса или тако нешто? Нека етика и морал? Нема тога.

Још једном се показало тачном реченица “У се и у своје Русе“. Да нам није наших Руса било би много горе него што јесте.

Апсурд је да ће и поред овога још увек бити оних којима ће америчко го.но бити слађе од руске торте.

Али оно… Ако вас неко опет као наивно пита: “Шта су то Руси урадили за Србију?“, кажите им само “Ништа никад не морају ни да ураде, и даље ћу да их волим!“

А на крају дела у ком причам о тој резолуцији и великом руском ЊЕТ ваља поменути да су Вучићеви побратими из Конгреса САД по убрзаној процедури усвојили резолуцију о Сребреници, у којој се наводи да се ради о „најгорем злочину од Другог светског рата“, док се реч „геноцид“ помиње 14 пута. Хвала и вама господо америчка што сваког дана доказујете какав сте шљам. Вашим речима: ГЕНОЦИДНИ шљам.

Пркос и поверење. Два појма за које се може рећи да су изгубили смисао у модерном времену. Ипак не! Не! OXI! ЊЕТ!

Верујмо у немогуће, веру нам не могу украсти!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s