“Успешан“ пут ка Европи

Коментар писан у Нишу, 08. априла 2014. као реакција на текст

Да ли је такво време дошло да људе понижавају због тога којим се послом баве, или још горе, која им је радна униформа?9E3D82AE-409B-4DCC-AF6F-5DEF54F568C6_w640_r1_s_cx0_cy21_cw0

Јуче смо сви били свесни скандала који се догодио у једној нишкој банци када су госпођу која ради у ЈКП “Медијана“ удаљили из банке само зато што носи своју радну униформу. униформу на коју је ова госпођа поносна јер упркос многим потешкоћама данашњег времена она ипак има посао, за разлику од многих.

Избачена зато што је дошла у радном оделу. “Успешан“ пут ка Европи и њеним “господским“ законима, зар не?

И поред тога што је раднику обезбеђења рекла да јој је одело чисто, била је удаљена из банке зато што “дрес-код“ не дозвољава радно одело и да ће бити примљена сутра ако дође “пристојно“ обучена. Наравно, госпођа је сутрадан дошла обучена по њиховом правилнику и била је примљена без икаквих питања и проблема. Човек би се запитао: “А шта би било да је дошао министар, премијер или председник државе у својој радној униформи?“.

Сигурно да би били примљени, прво због тога што су на том положају где јесу. Ништа мање битан разлог је то што се њихова униформа састоји од савршено испегланог “Армани“ одела, уштиркане беле кошуље, кравате од петнаест хиљада динара која је еквивалент нечијој месечној заради и лакованих кожних италијанских ципела.

Па наравно да би и госпођа о којој причамо дошла “пристојно“ одевена да има месечна примања од сто хиљада динара. Да иронија буде још већа она је у банку свратила да би се пријавила за кредит.

И даље изостају реакције “Хелсиншког одбора за људска права у Београду“ и “поштоване“ госпође Бисерко која тренутно има пречих послова у Хагу.

Овај инцидент ће проћи као још једна кап у мору, биће заборављен за два – три дана али пазите, “владајућа господо“, тај мали човек ког свакодневно газите чини ваш систем на ком се ви богатите. Упамтите да је ово, ипак, “демократија“ и да исти тај народ који вас је ту ставио врло лако може одатле и да вас свргне.

Револуција.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s